Цвијановићева сутра у посјети Петрињи и Глини

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће сутра обићи угрожене породице и становништво Петриње и Глине у Хрватској којима су Српска и њен кабинет упутили помоћ након земљотреса који се догодио крајем прошле године.

"Успјели смо да то, као добар тим заједно и одмах урадимо, након што су нам се обратили за помоћ. Преко једне наше фирме из Козарске Дубице обезбиједили смо одмах 10 контејнера за најугроженије тамошње породице", навела је Цвијановићева за РТРС.

Цвијановићева је истакла да ће у оквиру посјете обићи неколико локација и одржати више састанака, међу којима и са одговорним људима из хрватских кризних штабова за отклањање посљедица земљотреса.

Цвијановићева је рекла да је потребно да помажемо и имамо осјећаја једни за друге, те да је у том смјеру увијек битно да институције и људи из Српске који обављају функције на разним нивоима раде као један тим.

"Некада, када дођу кризне ситуације, важније је да брзо одреагујете у односу на оно што дајете и носите некоме. Када је ријеч о овој кризној ситуацији у Хрватској и људима који су нам се обратили, буквално смо то ријешили за сат времена. Задовољна сам што су то тамошњи људи препознали", нагласила је Цвијановићева.

Предсједник Српске је истакла да жели да разговара с њима, да обиђе то подручје и поручи им да нису сами.

"То је увијек прилика да се пошаљу добре поруке. Нас ће угушити оне лоше, мржња и неважне ствари. Треба да будемо концентрисани на приоритете и у крајњем случају увијек је добра ствар бити добар човјек, хуманиста. Посебно ако вам за то прилику даје ваша позиција", навела је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана