Цветановић изручен Србији због убиства Бојовића

Танјуг
Цветановић изручен Србији због убиства Бојовића

Подгорица - Црногорска полиција изручила је српским властима држављанина Србије Сашу Цветановића (32), који је осумњичен за убиство Николе Бојовића.

Цветановић је ухапшен 29. августа у Подгорици, а осумњичен је да је директни извршилац убиства Николе Бојовића, 29. априла прошле године у Београду.

Слободан Шарановић из Даниловграда осумњичен је да је наручио убиство Николе Бојовића, а Ратко Кољеншић да је организовао тај злочин.

Апелациони суд Црне Горе укинуо је 10. јануара рјешење Вишег суда у Подгорици којим је дозвољено изручење Шарановића и Кољеншића српским властима, а предмет је враћен на поновно одлучивање.

Шарановић и Кољеншић ухапшени су 24. јула у Будви по српској потерници која је за њима расписана због сумње да су организовали убиство Бојовића, који је ликвидиран у априлу прошле године у Београду.

Србија је 29. јула прошле године поднела Црној Гори молбу за екстрадицију Шарановића и Кољеншића, у складу са уговором о изручењу између двије државе.

Никола Бојовић је рођени брат Луке Бојовића, који чека екстрадицију Србији из Шпаније због оптужби за више убистава и покушаја убистава.

Наводни мотив за Николино убиство је освета његовом брату Луки, за кога српско тужилаштво тврди да је стао на чело "земунског клана" након ликвидације Душана Спасојевића и Милета Луковића 2003. године.

Слободан Шарановић је брат Бранислава Шарановић, власника коцкарнице у хотелу "Славија" у Београду, који је убијен у сачекуши на Дедињу у октобру 2009. године.

Шарановић се сумњичи да је наручио ликвидације Бојовића, како би осветио брата.

Виши суд у Подгорици раније је одредио екстрадициони притвор Шарановићу и Кољеншићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана