Чували милион старих динара за црне дане, а онда ријешили да обрадују породицу

Večernji list
Чували милион старих динара за црне дане, а онда ријешили да обрадују породицу

Загреб - Брачни пар из Туропоља крај Велике Горице није шокирао само своју породицу него и цијели крај дајући својој деци 1,2 милиона старих југословенских динара (тадашња противредност 93.000 њемачких марака) које су, како кажу, за црне дане чували у јастуку не знајући да тај новац данас више не вриједи, преноси загребачки Вечерњи лист.

Слушајући своју снају и сина како разговарају о црним данима који су дошли јер не примају плате неколико мјесеци, а сјетву би требало обавити на вријеме, 90. годишњи Стјепан Ивичинец позвао је своју 85.годишњу супругу Кату да му донесе његов јастук од којег се нису годинама одвајали.  

"Видиш, дошли су ти црни дани којих смо се бојали и за које смо шпарали. Видиш да је било добро мене послушати и шпарати, а не трошити новце како си ти хтјела", - говорио је Стјепан парајући свој јастук.  

Запрепашћени, и у невјерици, укућани су остали без даха гледајући како деда и бака из јастука ваде хрпу старих југославенских динара.  

"Кај се чудите? Некад се имало и могло шпарати. Кај то није довољно? Ако треба још, будем ја распарала и блазине… Немојте се бојати, нећемо ми бити гладни. Имаћемо за сјетву и за живот", упоран је био брачни пар Ивичинец не схваћајући чему се чуде њихови укућани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана