Чудотворна икона Пресвете Богородице из Русије донесена у Подгорицу

Srna
Foto: Agencije

ПОДГОРИЦА- У Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици данас је донесена чудотворна мироточива икона Пресвете Богородице из Русије под називом "Умекшање злих срца", која, према ријечима старјешине овог храма Николе Пејовића, подсјећа и опомиње да се без чистога и смиренога срца Бог не може видјети.

Пејовић је рекао да ниједна личност у историји српске цркве и на земаљском шару није узвишенија и тако величанствена као што је Пресвета Богородица.

Он је истакао и да је у ове припремне дане за велики празник Успења Пресвете Богородице велики благослов да црквену заједницу у Подогорици походи ова чудотворна икона.

"Ево ових дана када се и постом припремамо да прославимо празник Успења Пресвете Богородице, походи нас чудотворна мироточива икона `Умекшање злих срдаца`. Имали смо ту радост и благослов да је и ова наша икона, која се налази у Храму, пред почетак Страсне седмице мироточила из ока и миро је текло све до Васкршњег понедјељка", нагласио је Пејовић.

Свештеник Пејовић је рекао да је у данашње вријеме присутно много нетртпељивости и неразумијевања међу ближњима, а да чудотворна икона Пресвете Богородице подсјећа и опомиње да се без чистога и смиренога срца Бог не може видјети.

"Није случајно да она долази код нас и међу нас у ово вријеме. Очигледно да треба да омекшају наша срца и да смо се поприлично охладили и отуђили једни од других и од живога Бога. Не можемо вољети Бога ако не волимо једни друге", истакао је прота Никола.

Он је такође заблагодарио и прослављеном кошаркашу и добротвору Николи Миротићу и његовој супрузи Нини који су учинили да се својом љубављу, иницијативом и организацијом донесе из Русије ова чудотворна икона.

Икона ће у Храму бити доступна на цјеливање и благослов до понедјељка 28. августом одакле ће бити пренијета у Манастир Острог. Поводом доласка ове светиње, протојереј Предраг Шћепановић, архијерејски намјесник подгоричко-даниловградски, служио је јутрос литургију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана