Црвенковски тражи ванредне изборе

Танјуг
Црвенковски тражи ванредне изборе

Скопље - Лидер Социјалдемократског савеза Македоније Бранко Црвенковски затражио је одржавање пријевремених парламентарних избора у марту, заједно са локалним, преноси Танјуг.

Митинг неколико опозицијских странака, које од прије неколико дана наступају као Савез за будућност, одржан је послије такозваног радног љета опозиције, која је протеклих неколико мјесеци посјетила сва већа насељена мјеста у земљи и промовисала своје кандидате за градоначелнике, за локалне изборе у прољеће.

Црвенковски је критиковао све пројекте актуелне Владе и локалне самоуправе, које води ВМРО-ДПМНЕ премијера Никола Груевског, посебно културно-архитектонски пројекат “Скопље 2014”, у оквиру којег је постављен велики број споменика у главном граду и у току је изградња нових објеката за скоро све институције, музеје и позоришта.

- У нашој Македонији, док се не преполове сиромаштво и незапосленост, нити један денар неће отићи за непродуктивне трошкове, нема споменика, фонтана, намјештаја... Док народ тоне у сиромаштву, паре ћемо давати само за болнице, школе и путеве - рекао је лидер највеће опозиционе странке у Македонији.

Он је казао да су они који су подржавали Груевског направили профитабилни бизнис, а да народ читаво вријеме бране, те од Брисела, те од Грчке.

- Што га више бране, он све више тоне у беду и све више личимо на Бјелорусију са Лукашенком - рекао је Црвенковски.

Он је позвао Груевског да, уколико у међувремену да сагласност за промјену имена и уколико Македонија у децембру добије датум за почетак преговора са ЕУ, у марту одржи и референдум о имену државе.

Нема званичних информација колико је људи присуствовало митингу на главном тргу у Скопљу.

Према медијима блиским властима, није било више од 11.000, док су опозициони медији изашли са информацијом да је присуство чак 70.000 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана