Црногорски званичници честитали Дан државности Србије

Срна
Црногорски званичници честитали Дан државности Србије

ПОДГОРИЦА- Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је 15. фебруар - Дан државности Србије, предсједнику Владе Ани Брнабић и грађанима Србије, изразивши увјерење да ће односи двије традиционално блиске и пријатељске земље бити додатно оснажени заједничким ангажовањем на интензивирању билатералне сарадње у свим областима од обостраног значаја.

"Иницијативнији и динамичнији приступ јачању дијалога у атмосфери међусобног повјерења, разумијевања и добросусједства био би само на добробит наших држава, али и региона у цјелини", истакао је Кривокапић у честитки.

Он је навео да заједничка спољнополитичка опредјељења - регионална сарадња и европска интеграција обавезују на наставак интензивног рада на реформским процесима.

"Радује ме чињеница да се наша економска и инфраструктурна сарадња одржала у времену финансијске неизвјесности и сигуран сам да постоји простор да је додатно ојачамо", навео је Кривокапић и додао да је увјерен да ће успјешно бити превазиђени и сви изазови због здравствене кризе изазване пандемијом вируса корона.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић честитао је 15. фебруар – Дан државности Србије грађанима и предсједнику парламента Ивици Дачићу, поручујући да вјерује да ће квалитетан парламентарни дијалог и редовна комуникација створити предуслове да двије државе заједнички сагледају изазове.

Он је рекао да је једним од најбитнијих датума у политичком, културном и историјском календару Србије, између осталог обиљежавају и доношење Сретењског устава који симболише почетак пута ка стварању демократског друштва.

"Чврсто вјерујем да ће квалитетан парламентарни дијалог и редовна комуникација на свим нивоима створити предуслове да заједнички сагледамо изазове, што ће послужити као темељ новим и обострано корисним свеукупним односима, прије свега у интересу народа наше двије традиционално пријатељске државе", поручио је Бечић.

И потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић честитао је 15. фебруар, Дан државности Србије, предсједнику те државе Александру Вучићу и предсједници Владе Ани Брнабић, наводећи да вјерује да ће обостраним настојањем учврстити будућу сарадњу двије државе.

Абазовић је, како је саопштено из Владе, честитао Дан државнсоти и предсједнику Народне Скупштине Ивици Дачићу, као и Амбасади Србије у Подгорици.

Он је навео да Србија овогодишњи празник обиљежава у тешким условима изазваним пандемијом са којом се успјешно и достојанствено бори.

Абазовић је навео да је пандемија наметнула нову стварност и подсјетила на суштинске вриједности.

"С тим у вези, желим Вам, прије свега, успјешно окончање борбе са пошастима коронавируса, која је захватила цијели свијет, те напредак и успјешност у свим будућим подухватима ваше земље", навео је Абазовић у честитки.

Он је казао да, цијенећи пријатељски однос Црне Горе и Србије, вјерује да ће обостраним настојањем учврстити будућу сарадњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана