Црногорски медији објавили имена кандидата за министре у новој влади: На списку професори, љекари, официри...

Танјуг
Црногорски медији објавили имена кандидата за министре у новој влади: На списку професори, љекари, официри...

ПОДГОРИЦА - Мандатар за састав нове владе Црне Горе Здравко Кривокапић најавио је да ће данас доставити странкама парламентарне већине списак кандидата за експертску владу, а подгорички портал ЦдМ пише да су нека имена већ позната.

Према писању тог медија, који се позива на изворе блиске мандатару Кривокапићу, кандидат за министарку просвјете, науке и културе је професорка Весна Братић, за министра здравља су предвиђени др Владимир Добричанин, др Јелена Боровинић Бојовић и др Вук Кадић.

Боровинић Бојовић је, иначе, јуче саслушана у подгоричком Центру безбједности о околностима наводног присуства сахрани митрополита Амфилохија старјешине храма Христовог васкрсења, који је заражен вирусом, што је она оцијенила "фарсом одлазећег режима".

Као кандидат за министра правде у јавности и на друштвеним мрежама помиње се Владимир Лепосавић, правни савјетник Митрополије црногорско-приморске, док се као кандидат за новог министра одбране помиње пуковник у пензији Владислав Влаховић, пише подгорички портал.

Кандидат за министра унутрашњих послова је, према писању ЦдМ, Андрија Јовићевић, а према незваничним информацијама тог портала кандидат за министра финансија је Милојко Спаић.

Мандатар је за подгоричку Побједу рекао да ће данас до краја радног времена партијама дотавити списак са именима кандидата за министре.

Раније је најављено да ће имена кандидата за министре у експертској влади саопштити до 8. новембра.

Кривокапић је подгоричком дневнику рекао да су у току разговори са кандидатима за министре који су, како каже, прошли први круг и сада су у завршномм.

- Неки од њих се налазе у иностранству и, због разлике у времену, разговор са њима је заказан преко Скајпа касно увече, тако да, док то не завршим, не бих лицитирао са именима - казао је Кривокапић.

Кривокапић је раније најавио да ће влада имати 12 ресора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана