Црногорска савјетница суспендована, пријети јој отказ

Агенције
Црногорска савјетница суспендована, пријети јој отказ

Првој савјетници у амбасади Црне Горе у Анкари Мирни Никчевић јуче је скраћен мандат и она је суспендована до правоснажног окончања дисциплинског поступка.

Због ставова и Фацебоок коментара на свом профилу против ње је почетком седмице покренут дисциплински поступак, након што је вријеђала вјернике који су се на Тројчиндански дан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Храму у Подгорици.  

“Донијета је одлука о скраћењу мандата Мирне Никчевић, савјетнице у Амбасади Црне Горе у Анкари и покренут је поступак за удаљење са рада до правоснажног окончања дисциплинског поступка”, речено је у Министарству спољних послова Црне Горе. Њен иступ третира се као тешка повреда радне обавезе и санкција може бити отказ.

Све је почело када се она на популарној друштвеној мрежи укључила у дискусију пријатељице која је објавила фотографије са сабора и пријатељима пожељела мир и љубав. Њени ставови у преписци имају карактеристике говора мржње, јер је између осталог навела и да би “запалила Храм и сва говеда тамо” и да се ради о “кољачима примитивним”.

Министарство се оградило од иступа своје службенице, наводећи да су њени “ставови и коментари изнијети на личном профилу на друштвеној мрежи Фацебоок у преписци са пријатељима и да ни на који начин не одражавају ставове овог министарства, нити државе Црне Горе”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана