Црногорска полиција због молебана саслушава свештенике СПЦ

Срна
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА- Предсједник Црквене општине Никшић Ратко Кривокапић позван је на информативни разговор у станицу полиције и након сат времена пуштен.

Кривокапић је позван на разговор синоћ, након што је у Храму Светог Василија Острошког у Никшићу служен молебан пред више хиљада људи, а потом се вјерни народ Никшића упутио у крсни ход без свештенства које је позивало грађане да уђу у храм.
Нешто касније, у току вечери, позван је био и отац Бранко Тапушковић због молебана у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Молебану испред храма Христовог Васкрсења у Подгорици присустовало је неколико хиљада грађана, на које су свештеници апеловали да не организују литију улицама Подгорице, што су они и послушали.

Молебан у цркви Светог Спаса на Топлој у Херцег Новом окупио је и синоћ, као и увијек, велики број вјерника, који су након тога мирно, Његошевом улицом, спонтано кренули ка Старом граду и цркви Светог арханђела Михаила.

У цркви Светог арханђела Михаила била је неколицина полицајаца који су их позвали да се разиђу.

Народ је негодовао, поручивао да њима није мјесто у цркви, али су ипак мирно пристали да се разиђу и поново се упутили ка цркви Светог Спаса.

Нешто прије поноћи, сви свештеници су пуштени на слободу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана