Црногорци нелегално производе цигарете “клеопатра”?

Агенције
Црногорци нелегално производе цигарете “клеопатра”?

Подгорица - Египатска фирма “Истерн компани Иџипт” затражила је од црногорских и египатских власти да буде заустављена нелегална производња цигарета “клеопатра” у Дуванском комбинату Подгорица, преносе агенције.

Шеф одјељења за извоз у овој компанији Фараг Мурад рекао је да ће, уколико се то не деси, заштиту потражити пред судом, односно да ће размотрити могућност тужбе пред Међународним арбитажним судом Међународне трговинске коморе у Паризу.

- Прије неколико мјесеци обратили смо се египатским властима, које су потом одлучиле да Министарство спољних послова предузме даље кораке, у комуникацији са црогорским властима у Подгорици, да би наш захтјев да се прекине производња цигарета марке жклеопатраж био испоштован. До данас одговора нема. Жалимо због вијести коју смо добили, а то је да се у Црној Гори производња ових цигарета наставља - рекао је Мурад за подгоричке медије.

Он је напоменуо да “Истерн компани Иџипт” има ексклузивно право на производњу и продају цигарета “клеопатра”, те да нико у Црној Гори није добио право да их производи.

Мурад је навео да представници компаније провјеравају све случајеве могућег шверца и злоупотребе регистрованог жига, истичући да случај у Црној Гори није једини.

Према правилима Свјетске трговинске организације, њене чланице, укључујући и Црну Гору, обавезне су да штите регистроване жигове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана