Црна Гота: Грбљани хоће Путина за комшију

Танјуг
Црна Гота: Грбљани хоће Путина за комшију

Мјештани Грбља, црногосрског насеља између Будве и полуострва Луштица, понудили су предсјенику Русије Владимиру Путину плац на поклон, а свештеник Миајло Бацковић овлашћен је да вијест о њиховом поклону пренесе руским властима уочи Путинове посјете Београду, преносе локални медији.

"Јесте можда необично, али није чудно. Путин је личност која има невјероватну популарност и ван граница Русије, посебно на Балкану.

Иницијатива је дошла од предсјеника црквеног одбора Пека Вукшића, који ме је више пута молио да то пренесем надлежнима у Русији", каже горњогрбаљски парох.

Свештеник Бацковић службено путује у Москву и Санкт Петерсбург, јер је добио позив од Руске православне цркве као предсјеник Братства православне омладине, наводи Блиц Црна Гора.

"Нека бира плац гдје год хоће, у Горњем или Доњем Грбљу. Свеједно је. Ако му треба за резиденцију, кућу за одмор или вилу, Грбљу би била велика част да највећи словенски политичар данашњице прихвати наш поклон. Велики је државник и човјек и достојно је да му потомци Цара Лазара на овај начин укажу поштовање", поручили су из грбаљског црквеног одбора.

Остаје питање да ли ће један од најмоћнијих политичара свијета прихватити да постане натурализовани Грбљанин, а када би прихватио да ту зида кућу постао би комшија бројним бизнисменима из Русије и Украјине који су своје викендице и виле саградили баш у том крају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана