Црна Гора: Заплијењено 239 милиона кријумчарених цигарета за британско тржиште

Срна
Црна Гора: Заплијењено 239 милиона кријумчарених цигарета за британско тржиште

Подгорица - Црногорска полиција, у сарадњи са Управом пореза и царине Велике Британије, у протеклих годину дана идентификовала је 239 милиона кријумчарених цигарета намијењених тржишту Велике Британије, чиме је спријечен губитак привреде те земље од 73 милиона фунти.

Како је саопштено из црногорске Управе полиције, ове цигарете су заплијениле међународне партнерске службе, а у вези са кријумчарењем и нелегалном трговином цигаретама, за годину дана поднесено је 10 кривичних пријава против 11 лица због кривичних дјела почињених на територији Црне Горе.

Од тога шест кривичних пријава подигнуто је против седам лица због кријумчарења и четири кривичне пријаве против четири лица због недозвољене трговине.

Укупна количина одузетих цигарета за наведени период је 7.585 штека, док укупна вриједност одузетих цигарета износи око 100.000 евра.

Из Управе су подсјетили да Велика Британија помаже Сектор криминалистичке полиције Црне Горе у успостављању мобилних тактичких тимова за сузбијање кријумчарења цигарета у Црној Гори, па су донирали помоћ од 75.000 евра.

"Овај новац биће усмјерен на набавку опреме за поменуте тимове. Рад ових тимова, осим на сузбијање кријумчарења, биће усмјерен и на идентификовање и спречавање прања новца стеченог кријумчарењем и другим незаконитим активностима", истакли су из црногорске Управе полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана