Црна Гора забранила прелет авиона руске владе

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Амбасадор Русије у Црној Гори Владислав Маслеников потврдио је да је Подгорица забранила прелет авиона руске владе кроз црногорски ваздушни простор уочи најављене посјете министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова Србији.

"Потврђујемо да је Подгорица одбила прелет авиона руске владе кроз црногорски ваздушни простор", рекао је Маслеников за "Спутњик".

Претходно је амбасадор Русије у Софији Елеонора Митрофанова потврдила да је Бугарска одбила да обезбиједи ваздушни коридор за авион руске владе.

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да је предсједник државе Александар Вучић принуђен да се лично бави логистиком посјете шефа руске дипломатије Србији, најављене за наредна два дана.

Она је додала да је положај званичног Београда додатно закомпликовало то што се очекује и посјета канцелара Њемачке Олафа Шолца Србији у петак, 10. јуна, а тренутак у спољној политици је такав да "нико ни са ким не жели да разговара, а још мање да слуша другог".

За сутра је у 10.00 сати планиран сусрет амбасадора Русије у Србији Александра Боцан Харченка и Вучића, који је раније рекао да се ситуација у вези с посјетом Лаврова Београду компликује. Вучић ће се сутра у 19.30 часова обратити грађанима у вези с тим питањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана