Црна Гора: Вечерас и сутра краткотрајне олујне непогоде и јак јужни вјетар

Срна
Црна Гора: Вечерас и сутра краткотрајне олујне непогоде и јак јужни вјетар

ПОДГОРИЦА- У Црној Гори се вечерас и сутра очекују краткотрајне олујне непогоде и јак јужни вјетар, посебно на сјеверу, због чега сви учесници у систему заштите и спасавања треба да подигну ниво оперативне спремности, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Из МУП-а наводе да је Директорат за заштиту и спасавање, на основу информације добијене од Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, послао обавјештење свим учесницима у систему заштите и спашавања ради подизања нивоа оперативне спремности.

Вечерас и сутра се очекује циклонска активност у јужним приморским и централним дијеловима Црне Горе што ће условити краткотрајну јаку кишу са условима за локалне краткотрајне олујне непогоде и јак јужни вјетар, посебно у вишим предјелима на сјеверу и на приморју, додаје се у саопштењу.

Из МУП-а наводе да је на јужном Јадрану краткотрајно могуће подизање нивоа мора и јаки таласи.

"Због очекиване краткотрајно интензивне кише у централним и јужним предјелима, потенцијално су могући бујични проблеми првенствено на бујичним токовима и у урбаним срединама", упозорили су из МУП-а.

Директорат за заштиту и спасавање позвао је грађане да своје активности прилагоде најављеној метеоролошкој ситуацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана