Црна Гора: Ухапшено 16 особа због кријумчарења 138 лица

Срна
Црна Гора: Ухапшено 16 особа због кријумчарења 138 лица

Подгорица - У Подгорици и Рожајама, у полицијкој акцији “Колосијек”, због сумње у трговину људима, приведено је 16 особа, а за двије особе трага.

Из црногоске Управе полиције саопштено је да су на територији Подгорице ухапшени
С.П. /41/, држављанин Србије, настањен у Подгорици, и Н.Г. /43/, Д.С. /33/, Ч.М. /28/, Д.Т. /50/, Е.ф. /61/, Н.Р. /31/, М.К. /34/, М.Д. /27/, Н.Д. /25/ и Р.Д. /45/ из Подгорице.

На територији Рожаја ухапшени су Џ.Д. /20/, И.Д. /22/, Х.Л. /23/, Х.Л. /32/ и Ф.Б. /26/, сви из Рожаја док се за двије особе трага.

За ухапшене у Подгорици сумња се да су кријумчарење обављали на организован начин тако што су групе тражилаца азила, по претходном договору, преузимали у Подгорици и превозили до Рожаја.

“Ту су их у циљу њиховог даљег кријумчарења и по претходном договору предавали осталим осумњиченим лицима која су у области граничног прелаза Драченовац настављала даље радње кријумчарења преко државне границе у Србију”, рекао је на конференцији за новинаре виши полицијски инспектор Марко Брајовић.

Он је додао да се сумња да су ухапшени у Рожајама кријумчарење вршили на организован начин тако што су, по претходном договору са осумњиченим лицима из Подгорице, на територији Рожаја од њих преузимали групе лица - тражилаца азила, које су у циљу њиховог кријумчарења преко државне границе у Србију превозили у близини граничног прелаза “Драченовац”, одакле су та лица илегалним путевима кријумчарена у Србију.

“Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су ових 18 лица, у дужем временском периоду, у циљу стицања имовинске користи, на организован начин извршили кријумчарење 138 лица, такозваних тражилаца азила, који су у највећем броју поријеклом из Сирије, и то преко територије Црне Горе у Србију, те да су на тај начин починили кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи”, рекао је Брајовић.

Он је додао да службеници Управе полиције настављају са активностима у акцији “Колосјек”, на међународном нивоу сарадњом са сусједним државама.

Ухапшени ће у току дана бити приведено замјенику Основног државног тужиоца у Подгорици на даљу надлежност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана