Црна Гора: Tешке ријечи и увреде на кратко прекинуле сједницу

ГС
Црна Гора: Tешке ријечи и увреде на кратко прекинуле сједницу

ПОДГОРИЦА -  На данашњој сједници Скупштине Црне горе дошло је до сукоба посланика Демократа и СНП-а. 

Након оптужби, пале су и увреде и тешке ријечи због тога је предсједник Скупштине Алекса Бечић одредио кратку паузу да се страсти смире. 

Владимир Мартиновић, из Демократске Црне Горе, питао је Владимира Јоковића ,СНП, да ли ће на неки начин "пактирати" са ДПС-ом пошто другима дијели лекције.

Он је, након што је Јоковић реаговао на нјегово излаганје, казао да нису они (Демократе) напустили "часно чланство СНП-а", како тврди лидер СНП-а, већ због "погрешне политике и вођенја партије".

"Није се ових дана Црква ограђивала од Демократа и мене, него од оних превара које су сервиране у јавности...", казао је Мартиновић и додао да је Јоковић рекао да га је СПЦ позвала, мислећи на састанак са патријархом Порфиријем, а из СПЦ тако нису рекли.

Јоковић је, након што му Бечић није дао ријеч јер према Пословнику нема право да одговоири на коментар, рекао да није у реду да "предсједник СНП-а у покушају не да ријеч правом предсједнику СНП-а".

Бечић му је одузео ријеч и рекао да не дозвољава да нико никога вријеђа.

Он је дао паузу од неколико минута због тензија у сали.

У расправу након паузе се на кратко укључило и неколико посланика Демократа.

Јоковић је поручио да може да их дође свих 20 али неће тако са њим разговарати.

Претходно је оптужио Бечића да он стоји иза штампања папира у облику новчаница на којима пише 21 милион.

Бечић је одговорио "нијесам, тако ми Бог помогао".

Прије сједнице Главног одбора Социјалистичке народне партије (СНП) 24. јануара, улазак Јоковића у стару зграду Владе пропратило је четворо младих људи који су бацили папир у облику новчаница на којима су потпредсједник Владе и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовиц, предсједник Црне Горе и Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић, Јоковић и 21 милион еура.

Послије 10 минута паузе, настављена је сједница Скупштине Црне Горе. 

И даље је у току расправа о изгласавању неповерења Влади. У сали нису присутни ни Абазовић ни Кривокапић.

До сада су се огласли представници предлагача, владајуће већине и опозиције. Већ сада је јасно да ће изласавање неповјерења влади бити једини могући исход. 

Не зна се до када ће трајати сједница, јер већ има превише пријављених говорника,, преносе Вијести.ме.

Влада усвојила Приједлог Одлуке о измјени одлуке о критеријумима за утврђивање основа за стицање црногорског држављанства 

Црногорска Влада је на данашњој електронској сједници усвојила Приједлог Одлуке о измјени одлуке о критеријумима за утврђивање основа за стицање црногорског држављанства пријемом.

Подгоричке Вијести пишу да је одлука донијета мимо знања представника МУП-а, док РТЦГ јавља да је министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић на сједници Владе рекао да се "све ово ради", а да он о томе није информисан.

Тим документом, предвиђено је да се 10 година боравка сматра пет година привременог, плус пет година сталног боравка у Црној Гори, док је ранији законски услов за пријем у црногорско држављанство био 10 година сталног боравка у држави.

Како наводе Вијести, на том документу МУП је радио више од годину дана, али је повучен након протеста опозиције, а прије доношења Одлуке план је био да Одбор за свеобухватну изборну реформу разматра радни МУП-ов документ, па тек када се у Скупштини усвоји заједничко мишљење пошаље влади на усвајање.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана