Црна Гора: Ријешићемо нападе на новинаре

Taнјуг
Црна Гора: Ријешићемо нападе на новинаре

Подгорица - Министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић каже ће је приоритет тог ресора у наредном периоду између осталог бити и рјешавање напада на новинаре.

Коњевић каже да ће се у наредном периоду бавити корупцији у државној управи и предузећима у државном власништву.

- У тим областима у наредном периоду морамо имати много боље резултате и ради се на неколико значајних предмета… , рекао је Коњевић не прицизирајући о којим предметима је ријеч.

Говорећи о нападима на новинаре, Коњевић каже да ће случају напада на беранског новинара Туфика Софтића бити посвећена посебна пажња, као и ревизији околности и поступања напада на њега 2007. године.

- Затражио сам и извјештај о полицијском поступању у том периоду. Моја пажња ће бити усмјерена да испратим ефикасност у раду на овом предмету, рекао је Коњевић за подгорички портал Аналитика.

Коњевић је увјерен да ће слика црногорске полиције, нарочито у међународној јавности, умногоме зависити од рјешавања случајева напада и насиља над новинарима.

Министар указује да је у неколико случајева у претходном периоду црногорска полиција имала слабе резултате.

- Акционим планом за поглавље 23 предвиђено је да МУП до краја године формира Комисију за праћење поступања надлежних органа у истрагама старих и недавних случајева пријетњи и насиља над новинарима, као и убистава посленика јавне ријечи коју треба да сачињавају представници МУП-а, односно Управе полиције, тужилаштва, НВО и медија, казао је Коњевић.

Он је истакао да ће посао те комисије бити да прикупи и размотри сву релевантну документацију на основу које ће се истражити разлози за нерасвјетљавање ових кривичних дјела.

- Овим желимо да провјеримо је ли било пропуста у истрагама у предходном периоду или је нерјешавање случајева посљедица објективних околности, рекао је Коњевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана