Црна Гора: Привремено финансирање у првом тромјесечју наредне године

Срна
Foto: Wikimedia

Влада Црне Горе одлучила је данас да неће предложити буџет за 2021. до краја ове године, већ ће прећи на привремено финансирање, док је буџет за наредну годину најавила до марта.

- Због бројних неправилности и малверзација, нисмо хтјели да правимо буџет ради буџета - изјавио је предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић.

Он је појаснио да оваква одлука није донесена због политичких разлога.

- То неће утицати на наше обавезе и исплаћиваћемо редовно плате и пензије - додао је Кривокапић.

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић рекао је да није могао бити усвојен буџет претходне Владе.

- Влада не може да предложи ДПС-ов буџет и да радимо по нотама бившег режима. Министарства су имала могућност да до јутрос доставе информацију о затеченом стању. Затекли смо велики јавашлук, велике дугове - нагласио је Абазовић.

Он је указао да бивша Влада није у заказаном року предложила буџет.

- Обећавамо да ће сва сервисирања што се тиче плата и пензија бити редовна и јануару, фебруару и марту. Имамо довољно новца, чак и за 2022. годину - нагласио је Абазовић.

Он је рекао да Влада има велику подршку ЕУ и међународних институција и да не прихвата да плаћа "запослене који не долазе на посао и разне незаконите консултантске услуге".

Министар финансија Милојко Спајић рекао је да ово није Влада континуитета и да такав не смије бити ни буџет.

- Давањем буџета Скупштини који је припремила бивша влада оправдали бисмо бахато понашање и трошење. Укључићемо форензичаре и експерте у израду новог буџета - нагласио је Спајић, напомињући да закон и Устав не забрањују овакав начин доношења буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана