Црна Гора: Повучена иницијатива за изгласавање неповјерења влади

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Опозиционе странке, предвођене Демократском партијом социјалиста, у Скупштини Црне Горе повукле су из процедуре иницијативу за изгласавање неповјерања Влади премијера Здравка Кривокапића.

Из црногорске парламентарне опозиције су у заједничком саопштењу навели да, имајући у виду најаву Демократског фронта да ће поднијети иницијативу за скраћење мандата Скупштине, сматрају да без одлагања треба отпочети разговоре о формирању нове скупштинске већине.

Они су истакли да су увјерени да ће доћи до формирања нове парламентарне већине и, на тај начин, бити створене неопходне претпоставке за пад Владе и разрјешење предсједника Скупштине. "Из тог разлога повлачимо иницијативу за изгласавање неповјерења Влади", наведено је у саопштењу.

Иницијативу за изгласавање неповјерења Влади је крајем новембра у скупштинску процедуру предало 40 посланика Социјалдемократске партије, Демократске партије социјалиста, Либералне партије, Социјалдемократа, Бошњачке странке и Албанске листе.

Скупштина је данас, према најавама дневног реда, требала према првој тачки да расправља о иницијативи за обарање Владе. Почетак сједнице Скупштине Црне Горе касни више од два сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана