Црна Гора: Повећан степен заштите главног тужиоца и уреднице портала

Танјуг
Црна Гора: Повећан степен заштите главног тужиоца и уреднице портала

ПОДГОРИЦА - Министар унутрашњих послова Филип Аџић саопштио је данас да је повећан степен заштите главног специјалног тужиоца Владимира Нововића и директорке и главне и одговорне уреднице портала Либертас Преш, Оливере Лакић.

Аџић је навео да је степен заштите по мјесту кретања и мјесту становања Нововићу и Лакићевој повећан након консултација са директором Управе полиције Зораном Брђанином, пренио је портал РТЦГ.

Аџић наглашава да ће Министарство унутрашњих послова одлучно и са свим својим капацитетима стати у заштиту свих оних који доприносе борби против организованог криминала, владавини права и убрзаном путу ка ЕУ.

Нововић је на мјесту специјалног државног тужиоца недавно замијенио Миливоја Катнића и затражио је поновно активирање предмета у случају двојице полицијских службеника Петра Лазовића и Љуба Миловића, које је Европол у свом извјештају још у љето прошле године означио као чланове кавачког криминалног клана.

Лакићева је уредник портала Либертас, који је прије неколико дана објавио детаље извјештаја Европола.

Након објављивање документа Европола, део подгоричких медија је, позивајући се на своје информације, пренио да се Лазовић и Миловић не налазе у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана