Црна Гора: Полиција спријечила више ликвидација у Подгорици и на приморју

Срна
Foto: AA

ПОДГОРИЦА- Специјално државно тужилаштво /СДТ/ Црне Горе, у сарадњи са Управом полиције, спријечило је више ликвидација у Подгорици, Тивту, Будви и Бару, рекао је специјални државни тужилац Саша Чађеновић.

Чађеновић је навео да су у другој половини јануара, у предмету "Мета", по налозима СДТ-а, службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције, заједно са подгоричким и херцегновским Центрима безбједности, у Подгорици и Тивту спријечили убиства најмање три особе.

Он је рекао, на конференцији за новинаре СДТ-а и Управе полиције, да је било планирано да једна особа 22. јануара буде убијена у Подгорици, а двије на аеродрому у Тивту.

Чађеновић је навео да су службеници полиције у Подгорици и Тивту ухапсили четири особе чији су иницијали Ј.М, М.Г, С.Р. и М.А, због основане сумње да су извршили кривично дјело стварање криминалне организације.

Он је навео да се Ј.М, М.Г, С.Р сумњиче и за кривично дјело тешко убиство у покушају на штету лица Б.В. и М.М, као и за недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Чађеновић је навео да да је В.Ј, који се налази у притвору, осумњичен да је организатор те криминалне организације заједно са још једном, за сада, неидентификованом особом.

Он је рекао да је планирано да убиство у Подгорици буде извршено активирањем експлозива испод аутомобила у покрету и то на семафору.

"План криминалне организације је био да се на Аеродрому Тиват убију Б.В. и М.М. у тренуцима док се налазе у реду за чекирање карата", навео је Чађеновић.

Он је навео да су 27. јануара ухапшене три особе које су преносиле пластични експлозив велике разорне моћи.

"Службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције и барског Центра бејбједности су 27. јануара, у координисаној акцији, ухапсили три особе осумњичене да су постали припадници криминалне организације чији је организатор В.Ј", рекао је Чађеновић.

Како је навео, ухапшени су Т.Х, М.М, и И.Д, а експлозив је пронађен у возилу М.М, а та група је намјеравала, према његовим ријечима, да изврши ликвидацију у Бару.

Он је рекао да је дјеловањем полиције Будва спријечено убиство Љ.М, које је требало да се догоди у Будви 21./22. јануара.

Чађеновић је навео да су том приликом ухапшени С.С. и И.Л. због сумње да су извршили кривична дјела стварање криминалне организације и убиство у покушају.

Он је рекао да се сумња да су С.С. и И.Л. планирали, по упутствима за сада непознатог организатора криминалне организације, да у једном угоститељском објекту у Будви ватреним оружјем убију Љ.М.

"Претресом жштекж стана у Будви, у коме је затечен и И.Л, пронађен је пиштољ којим је дјело требало да буде извршено и друга опрема-криптовани мобилни телефони који су служили за комуникацију између припадника криминалне организације и ради добијања упутствава о дјеловању њених припадника", објаснио је Чађеновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана