Црна Гора: Покренута истрага о батињању неистомишљеника

Агенције
Црна Гора: Покренута истрага о батињању неистомишљеника

Подгорица - Основно тужилаштво у Подгорици покренуло је истрагу о тврдњама бившег припадника Специјалне антитерористиче јединице Брајушка Брајушковића да су некадашњи директор црногорске полиције Веселин Вељовић и садашњи функционер Завода за извршавање кривичних санкција Миљан Перовић наређивали пребијања неподобних новинара и политичара, преносе агенције.

Тужилац Саша Чађеновић јуче је саслушао некадашњег предсједника Српске радикалне странке за Црну Гору Душка Секулића, књижевника Момира Војводића и некадашњу новинарку “Дана” Драгану Бећировић, док ће о саслушању Перовића и Вељовића накнадно одлучити, пишу црногорски медији.

Секулић је јуче поновио тужиоцу Чађеновићу да му је живот спасио Брајушковић, упозоривши га да се спрема напад на њега.

И књижевник Војводић је поновио да је био мета напада иза којег стоји Вељовић, не желећи да наводи ко му је то саопштио.

Новинарка Драгана Бећировић навела је да је такође била мета напада, због чега је и њу чувао бивши полицајац Брајушковић.

Брајушковић се јуче састао са министром унутрашњих послова Рашком Коњевићем.

Након што му је предочио случај који је претходне седмице изнио пред полицијом и Тужилаштвом, Коњевић је, према ријечима Брајушковића, обећао да ће предузети мјере из своје надлежности да се овај случај расвијетли.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана