Црна Гора под лупом Европола

Агенције
Црна Гора под лупом Европола

Подгорица - Црногорски правосудни систем је под посебном лупом Европола, а прати се рад судија, тужилаца, па чак и адвоката с фокусом на њихову независност, објавили су подгорички медији.

Медији наводе да се провјеравају могући утицаји на њихов рад и евентуална повезаност са криминалним групама, подземљем и политичким врхом, што ће, на основу оперативних података, највјероватније бити објављено у најновијем Европоловом извјештају крајем априла.

Европолови људи, како се наводи, неће патролирати Црном Гором и испитивати осумњичене у случајевима спреге подземља и званичника (правосудних, политичких, локалних, државних). То је задатак домаћих правосудних органа, о коме ће Европол добити пуну информацију и, истовремено, с обзиром на то да се у неким ситуацијама ради о спрези међународног организованог криминала и локалаца, усмјеравати истраге, додајући пријеко потребне информације и њихове анализе. На листи информација које се траже су и како се Црна Гора бори са "перачима" новца, те какве резултате остварује у сузбијању кријумчарења наркотика, имајући у виду да је ријеч о транзитној зони и дијелу такозване "Балканске руте". Много тога ће, указује се, зависити од оцјене функционисања правосудног система.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана