Црна Гора: Почео састанак парламентарне већине, ДФ тражи избор нове владе

Анадолија
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА - Састанак представника партија које чине парламентарну већину у Скупштини Црне Горе почео је данас у подне. Састанак организује Демократски фронт, који је најавио приједлог избора нове владе.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић, који је и домаћин данашњег састанка, казао је раније да ће састанак бити одржана на иницијативу тог политичког савеза.

Он је рекао да је позив упућен свим предсједницима странака парламентарне већине. Повод за састанак је одлука ДФ-а да одустаје од даље приче везано за реконструкцију Владе Црне Горе и да желе да се крене у процес избора нове владе с новим премијером. Из ДФ-а је и поручено да ће ићи на нове изборе уколико не дође до компромиса.

Претходних мјесец дана, на иницијативу премијера Здравка Кривокапића, одржан је низ састанака представника парламентарне већине око реконструкције владе, али није дошло до договора. ДФ и Демократе предлажу да и политичари уђу у владу, док Грађански покрет УРА и даље заступа став да влада треба да остане експертска.

Данашњем састанку у просторијама Скупштине Црне Горе присуствују Милош Конатар и Зоран Микић из Грађанског покрета УРА, Зденка Поповић из Демократа, Владимир Јоковић из СНП-а, Горан Даниловић из Уједињене Црне Горе, Максим Вучинић из испред Радничке партије, као и Марко МИлачић из Праве Црне Горе. Из Цивиса састанку присуствује Срђан Павићевић. Испред ДФ-а, на састанку су Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Милан Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана