Црна Гора: Петиција подршке свештенику Синиши Смиљићу

Srna
Црна Гора: Петиција подршке свештенику Синиши Смиљићу

ПОДГОРИЦА - Више од хиљаду Улцињана, међу којима је и око 70 Албанаца, потписало је петицију подршке свештенику Митрополије црногорско-приморске Синиши Смиљићу, која је покренута у Улцињу.

 

Против протојереја Синише Смиљића, улцињског пароха, недавно је покренут поступак отказивања боравка у Црној Гори, гдје живи од своје 15 године.

"Ако власт истраје у својој намјери он и његова породица биће принуђени да напусте Улцињ и Црну Гору", саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Потписивање петиције почело је јуче и трајаће још данас и сви који желе да дају подршку оцу Синиши петицију могу потиписати испред Храма Светог Николе у Улцињу или на линку /www.петиције.онлине/.

Недавно је Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије, приликом обиласка манастира Светога Василија Острошког на Бриској гори код Улциња, чији су конаци срушени 10. јуна, рекао да то што се догађа у Црној Гори - не дешава се нигдје у свијету.

"Да власти пошаљу противтерористичке јединице на четири монахиње, као да су терористи, и да пријете протјеривањем оца Синише Смиљића, али и других свештеника", рекао је тада митрополит Амфилохије.

Данас се по позиву у станицу граничне полиције у Пљевљима јавио и архијерејски намјесник пљеваљски протојереј-ставрофор Саша Јањић.

Претпостаља се да је то увод у његову депортацију, с обзиром на то да је држављанин БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана