Црна Гора: Оптужница против Ђукића и групе због планирања убиства тужиоца и полицијских функционера

Танјуг
Стефан Ђукић
Foto: Архива | Стефан Ђукић

ПОДГОРИЦА- Специјални тужилац Црне Горе Мирослав Турковић подигао је и доставио Вишем суду у Подгорици оптужницу против криминалне групе коју су, како пише, формирали Баранин Стефан Ђукић и Подгоричанин Емил Тузовић с циљем ликвидације више особа, међу којима и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, тужиоца Саше Чађеновића и високих полицијских функционера.

Како преносе Вијести, на списку оптужених укупно је 14 особа, а тужилачки акт написан је на 50 страна. Турковић је појаснио ко је какву улогу имао у криминалној организацији и на који начин су оптужени планирали да почине злочине.

Виши суд тек треба да одлучи о валидности тог акта.

Осим њих четворице на списку оптужених налазе се и Зоран П. Перовић, Душан П. Дудић, Милан С. Брајовић, Нино С. Кораћ, Стефан С. Мићић, Александар д. Раичевић, Душан Б. Бољевић, Албин Р. Салић, Бранко Д. Пејановић и Бојан Г. Лопичић.

Тако се у одлуци судија Апелационог суда наводи да је Ђукић, као организатор криминалне организације, врбовао особе за припаднике криминалне организације, планирао извршење кривичних дјела у будућности, те да сам, али и са за сада неидентификованим организатором криминалне организације, обезбјеђује новац за извршење кривичних дјела.

Наведено је и да је био задужен да обезбјеђује новац и друга материјална средства ради подмићивања државних функционера због остваривања незаконитог утицаја на судске поступке који се воде против њега и других припадника криминалне организације, да обезбеђује новац, објекте, опрему и друге услове за неовлашћену производњу опојне дроге, чијом продајом би прикупљали новчана средства ради реализације криминалног плана.

Емил Тузовић је, према списима, у договору са окривљеним Ђукићем подстрекавао припаднике криминалне организације на вршење кривичних дјела против живота и тијела на штету судија и тужилаца, ради одуговлачења кривичних поступака и избјегавања одговорности за дјела за која су оптужени, наводе Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана