Црна Гора наде полаже у шпиц и пост туристичку сезону

Танјуг
Црна Гора наде полаже у шпиц и пост туристичку сезону

ПОДГОРИЦА - Туристичка сезона у Црној Гори је судећи по броју гостију испод очекивања, туристички посленици су незадовољни, а изјава премијера Дритана Абазовића да су цијене на црногорском приморју као на Азурној обали изазвала је реакције јавности.

Из Привредне коморе кажу да су схватили да премијер поручује да се цијене коригују тамо гдје оне не прате понуду. Ипак, промјене цухена на црногорском приморју су дио глобалне појаве, кажу из туристичких агенција. Туристи највећу замјерку имају на цијене изнајмљивања лежаљки, која је 25 евра.

Неочекивано лошу туристичку сезону у влади, поред губитка руског и украјинског тржишта, правдају и високим цијенама.

"Да су цијене на приморју као на Азурној обали, Црна Гора до сад то није видјела", казао је прије два дана премијер. У Привредној комори сматрају да свако мјесто има своје муштерије. "Претпостављам да премијер зна да има локалитета који нису попуњени и да је дао сигнал да људи прилагоде цијену", каже Лука Булатовић, потпредседник Одбора за туризам у Привредној комори.

Иако овогодишње цијене на црногорском приморју нису прилагођене домаћем, а ни регионалном туристи, Милан Копривица из једне подгоричке туристичке агенције каже да оне расту само на црногорском приморју. "То је реалност, трошкови су порасли и хране и радне снаге.

Хотелијери су били принуђени", рекао је Копривица, пренео је портал РТЦГ. Саговорници портала кажу да иако је држава неспремно дочекала ову сезону, још је рано да буде проглашена неуспјешном, јер шпит тек слиједи, а и постсезона од које много зависи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана