Црна Гора: Министарка одбране поднијела кривичну пријаву против њеног претходника

Срна
Foto: aloonline.me

ПОДГОРИЦА - Министар одбране Црне Горе Оливера Ињац доставила је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву због незаконитог трошења новца током мандата њеног претходника Предрага Бошковића, којом су бивши министар и његови тадашњи сарадници Михаил Волков и Алма Љуљанај Јовићевић осумњичени да су фиктивним налозима преко једне туристичке агенције оштетили буџет за 32.000 евра.

У пријави је наведено да су они лажним налозима преко агенције плаћали семинаре који никада нису одржани, а били су у периоду епидемије, односно након парламентарних избора на којима је партија чији су званичници – ДПС остала без већине за формирање Владе.

У пријави Тужилаштву се изражава сумња да су новац који је уплаћиван агенцији накнадно подијелили међусобно и да се радило о уплатама од по 4.000, 5.000 и 6.000 евра. За све то су, како наводе црногорски медији, имали саучесника у Министарству, али и у агенцији.

Бошковић је члан Предсједништва ДПС-а, а Волков и Љуљанај Јовићевић чланови Главног одбора.

У Специјалном државном тужилаштву отворена је истрага по кривичној пријави Ињчеве због незаконитог трошења новца из тог ресора током мандата њеног претходника, потврђено је "Вијестима".

"Поступак извиђаја у наведеном предмету је у току, а више информација и података није могуће саопштити ради заштите интереса поступка", наводи се у одговору специјалног тужиоца Сање Јовићевић.

Министарство одбране Црне Горе је након промјене власти темељно провјерило уговоре и финансије претходника, а за то је задужило стручна лица.

О неким сумњивим аранжманима Ињчева је говорила раније на Одбору за безбједност Скупштине, када је најавила и пријаве Тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана