Црна Гора: Гладовање прекинуло 30 затвореника

Агенције
Црна Гора: Гладовање прекинуло 30 затвореника

Подгорица - Осуђеници у Заводу за извршење кривичних санкција у Спужу крај Подгорице, њих 30, прекинули су штрајк глађу, док 519 затвореника шести дан настављају да одбијају храну, саопштено је из црногорског Министарства правде, преносе агенције.

Из тог ресора наводе да се штрајку није придружило или је од њега накнадно одустало 185 затвореника.

- Управа затвора и данас је обишла осуђенике који су у штрајку, а здравствени прегледи су показали да је стање осуђеника стабилно и да ни код једног није констатована било каква слабост узрокована одбијањем узимања хране - наводи се у саопштењу.

Из Министарства су навели да је храна и данас припремљена у оптималним количинама, а порције које су осуђеници одбили преусмјерени су на народне кухиње за особе у социјалној потреби.

Дио затвореника штрајкује глађу шести дан, јер траже да се усвоји нови закон о амнестији.

Из Министарства су поновили да ће та иницијатива бити припремљена и достављена Влади на разматрање на народној сједници, наводећи да је доношење закона о амнестији у искључивој надлежности Скупштине.

Они су подсјетили да је у редовној посјети Заводу делегација Комитета Савјета Европе за спречавање мучења и нечовјечног или понижавајућег кажњавања или поступања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана