Полиција на ногама због дојава о бомбама у Црној Гори, обустављена настава

Срна
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Министарство просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе послало је циркуларно мејл свим васпитно-образовним установама у Црној Гори - вртићима, основним и средњим школама, да се настава за данас обустави и да родитељи у најкраћем року треба да дођу по своју дјецу послије више дојава о постављеној бомби у школама.

Такође, јутрос су поједини медији пренијели вијест да је због дојаве о бомби евакуисана и зграда предсједника Црне Горе, међутим из Службе за информисање Предсједника Црне Горе саопштили су да су то нетачне информације и да се активности у Служби Предсједника обављају уобичајено.

Полиција предузима мјере безбједности у школама у појединим градовима поводом дојава електронском поштом о постављеним експлозивним направама овог јутра, као и активности у циљу провјера ових навода, саопштено је из Управе полиције.

Министарство просвјете обавјештено је да је 41 основна школа у Црној Гори добила дојаву о постављеној бомби, али је због панике која је настала обустављена настава у свим основним школама у земљи, рекао је портпарол Министарства Бојан Кнежевић.

Кнежевић је казао Радију Црне Горе да је због панике која је настављена Министарство донијело одлуку да за данас обустави наставу у свим школама у Црној Гори.

Из Управе полиције је саопштено да су екипе у школама и контроле су у току.

За сада је утврђено да у рожајским школама нема експлозивних направа, сазнаје ТВЦГ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана