Црна Гора: Двије особе погинуле, 45 повријеђено, воз имао “зелено свјетло”.

Агенције
Црна Гора: Двије особе погинуле, 45 повријеђено, воз имао “зелено свјетло”.

Подгорица - У жељезничкој несрећи код Мојковца погинули су радници новосадске компаније “Згоп” Ранко Кашиковић (53) и Горан Гаврић (55), а 45 особа је повријеђено, преносе агенције.

Воз који је налетио на раднике имао је “зелено свјетло”.

Тужилаштво Црне Горе наложило је данас саслушање седам запослених у станицама Мојковац и Мијатово коло, а предсједник Црне Горе Филип Вујановић каже да је у току истрага и да од полиције и Тужилаштва ускоро очекује јасне информације.

Надлежне службе покушавају да извуку тијела радника који су погинули у жељезничкој несрећи код Мојковца, због чега је саобраћај од Бијелог Поља ка Подгорици и даље у прекиду, саопштено је из Жељезничке инфраструктуре Црне Горе.

Несрећа се догодила јуче око 17:30 часова у мјесу Мијатово коло када је локални путнички воз у тунелу налетио на грађевинску машину новосадске фирме “Згоп” која на том дијелу изводи радове на сређивању пруге.

У тренутку несреће у возу који је саобраћао на релацији Подгорица - Бијело Поље било је око 60 путника, а на прузи је било седам радника компаније “Згоп”.

Повријеђени путници и радници хоспитализовани су у Општој болници у Бијелом Пољу и сви осим теже повријеђених су пуштени кућама.

Директор те здравствене установе Томислав Јеремић казао је да су примљена 43 пацијената, од којих три са тешким повредама.

- Три особе са тежим повредама су на хируршком одјељењу. Остали, скоро сви, пуштени су кућама - рекао је он.

Повријеђене у бјелопољској болници обишли су министри Суада Нумановић и Тарзан Милошевић и црногорски предсједник Филип Вујановић

У току је увиђај на прузи, а жељезнички саобраћај на прузи Подгорица - Бијело Поље до даљњег је у прекиду.

Извршни директор Жељезничког превоза Црне Горе Милојица Зиндовић казао је да је путнички воз кренуо из станице Мојковац након што је добио зелени сигнал и знак отправника станице, због чега треба питати запослене у предузећу Жељезничка инфраструктура откуд грађевинска машина на прузи.

Како преносе “Вијести”, машиновођа је рекао да је процедура потпуно поштована приликом покретања воза, односно добијено је зелено свјетло и отправник станице је дао одговарајући знак.

На мјесто несреће кренула је комисија Жељезничке инфраструкутуре како би утврдили како је дошло до удеса.

Директор Жељезничке инфраструктуре Зарија Франовић казао је де ће даљи поступак, по процедури која је законом предвиђена, дати одговор на питање чија је грешка узрок несреће.

- Жалим што се све то десило, нарочито због изгубљених живота. О грешкама не бих сада говорио, ипак ћу то препустити органима који то треба да утврде - рекао је Франовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана