Црна Гора: Албанци спрјечавају изградњу цркве, десетине приведених

Aгенције
Црна Гора: Албанци спрјечавају изградњу цркве, десетине приведених

Подгорица - Црногорска полиција привела је 22 мјештана једног села између Плава и Гусиња, који ометају радове на православној цркви, објавили су подгорички медији, а пренијеле агенције.

Полиција је привела 22 мјештана села Мартиновићи, настањеног Албанцима исламске вјероисповијести, који су револтирани радовима на рушевинама православне цркве живим зидом покушали да спријече чисћење темеља цркве Светог Василија Острошког, преносе “Вијести“.

Полиција у Плаву је потврдила да је привела групу мјештана, јер нису дозвољавали радницима и свештенику да приђу рушевинама и наставе радове.

Мјештани твде да земљиште не припада цркви, док се локални парох Жељан Савић позива на пресуду Врховног суда Црне Горе, којом је утврђено да је земљиште црквено.

Савић напомиње да локални црквени одбор зели да “очисти, огради, дотјера темељ црквишта и заштити га од скрнављена стоке” и позива местане Мартиновића на “постовање и међусобно уважавање различитости оба народа”.

Мјештани , међутим, траже да се престане са радовима и против су долазака у село представника православне цркве, преносе “Вијести”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана