Црна Гора: 300 радника блокирало капију КАП-а

Агенције
Црна Гора: 300 радника блокирало капију КАП-а

Подгорица - Око 300 радника Комбината алуминијума Подгорица (КАП), који испуњавају услове за пензију, блокирало је данас главну капију фабрике, тражећи да им уз пензије буду исплаћене и отпремнине.

На састанку који су одржали са менаџментом и стечајним управником саопштено им је да их КАП не може исплатити, након чега су радници поручили да ће са блокадом наставити и сутра.

Представник пензионисаних радника КАП-а Никола Раковић рекао је да су још једном одржали састанак са стечајним управником КАП-а Веселином Перишићем и представником Владе у фабрици Небојшом Дожићем.

- Још једном смо поновили наше ставове. Не одустајемо од захтјева, поручио је Раковић.

Радници захтијевају да им се саопшти под којим условима ће им бити регулисана пензија, као и да се онима којима није уплаћен бенефицирани радни стаж то учини у најкраћем временском року.

Преговарачки тим радника саопштио је да их је менаџмент обавијестио да је данас престао радни однос за 166 радника. Менаџмент је раније саопштио да радници не могу очекивати отпремнине и да су они који иду у пензију у много бољој позицији.

Незадовољни радници онемогућавају да се алуминијум извезе из фабрике, а најављују да ће тако бити све док се не испуне њихови захтјеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана