Црна Гора: 11 ухапшених се не терети за тероризам

Срна
Црна Гора: 11 ухапшених се не терети за тероризам

Подгорица - Црногорско Специјално тужилаштво одустало је од оптужбе за тероризам против 11 осумњичених да су у изборној ноћи планирали упад у зграду Скупштине и хапшење премијера Мила Ђукановића, пишу црногорске новине "Дан".

У тужилаштву је речено да се у наредби за спровођење истраге 11 осумњичених сада терети само за стварање криминалне организације, а тероризам се и не помиње кад су они у питању.


За тероризам у покушају сумњиче се само Братислав Дикић, Кристина Христић и Александар Синђелић који је у бјекству.

"Осумњичени Братислав Дикић, Кристина Христић и Александар Синђелић сумњиче се за тероризам у покушају, док се 11 лица која су у притвору терете за стварање криминалне организације", рекао је Васо Бечановић, адвокат осумњиченог Србољуба Ђорђевића.

Наредба за спровођење истраге потврђује сумње да Специјално тужилаштво нема чврсте доказе да је 16. октобра планиран терористички напад, како су из те институције тврдили на дан избора, пише "Дан".

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић тада је саопштио да је слободе лишено 20 особа, држављана Републике Србије, за које постоје основи сумње да су извршила кривична дјела стварање криминалне организације у стицају са кривичним дјелом тероризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана