Човић: Биће спријечено стварање бошњачке федерације

Срна
Човић: Биће спријечено стварање бошњачке федерације

ЗАГРЕБ - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да ће бити спријечено да Бошњаци до краја овладају Федерацијом БиХ (ФБиХ) и од ње направе бошњачку федерацију.

“Ако се ништа не догоди у изборном закону у ова два мјесеца, а мале су шансе да се било шта деси, бошњачки народ доминантном већином може изабрати и Дом народа и члана Предсједништва БиХ, што је практиковао више пута, а то би значио и крај БиХ као такве”, рекао је Човић за РТЛ.

Он каже да ће се Хрвати у БиХ морати “ништити са оним вјетровима који их настоје елиминисати и тражењу бошњачког народа да овлада до краја ФБиХ и да од ње направи бошњачку федерацију”.

“То морамо спријечити и ја сам увјерен да ћемо то успјети”, рекао је Човић, који је и предсједник Хрватског народног сабора (ХНС).

Он каже да данас почиње првођења концепта институционалне и територијалне реорганизације БиХ.

Како ће коначно изгледати тај концепт, каже Човић, то је питање договора унутар ХНС-а.

“То значи наћи рјешења унутрашње организације у БиХ, да хрватски народ може заштитити своје интересе, да више никада не дођемо у ситуацију да на овај начин као и на прошлим изборима и овај пут тражимо рјешење за себе од једне класичне мајоризације бројнијег народа БиХ”, рекао је Човић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана