Чланови посљедњег Предсједништва СФРЈ раде на "Апелу за спас БиХ"

Танјуг
Foto: rtl.hr

ЗАГРЕБ- Тројица чланова посљедњег Председништва СФРЈ - Стјепан Месић из Хрватске, Богић Богићевић из Босне и Херцеговине и Васил Тупурковски из Северне Македоније, ових дана довршавају документ назван Апел за спас Босне и Херцеговине, који планирају да упуте кључним инстанцама унутар и изван БиХ на којима се одлучује о тој земљи, али ће га намијенити и "свима којих се то тиче", као и цијелој јавности.

Како је објавио хрватски недељник Национал, Месић, Богићевић и Тупурковски у свом Апелу заговарају сасвим супротно рјешење за БиХ од етничких концепата Републике Српске и ХДЗ-а БиХ, које подржавају власти из Београда и Загреба.

На питање како објашњава да се у бошњачким круговима тврди да су премијер Андреј Пленковић и ХДЗ кудикамо добронамјернији према БиХ него предсједник Зоран Милановић, Месић је рекао да не зна.

“Знате шта, добио сам поруку од Пленковићевог оца у којој је написао да се састајем с Милановићем и зашто не комуницирам и с његовим сином. Али мене Пленковић никад није позвао на разговор или да се састанемо”, рекао је Месић, преноси загребачки Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана