Циклон Чајо парализовао Црну Гору

Агенције
Циклон Чајо парализовао Црну Гору

Циклон “Чајо”, који је данас погодио Црну Гору, донио је обилне падавине, кишу јаког интезитета и снијег на сјеверу земље, али и проблеме у саобраћају и снабдјевању електричном енергијом.

Због атмосферских пражњења, без струје су многа села, а поједине саобраћајнице на сјеверу затворене су за саобраћај за теретна возила.

Престоници Цетиње, гдје је сњежни покривач висок 34 сантиметра прете поплаве, наводе у локалној, ватрогасној служби. Ради предострожности искључени са два далеководи на подручју Цетиња, како би се избјегле хаварије, због чега је велики број села без струје, потврђено је из Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ).

У Херцег Новом пијавица је оштетила кров на једној основној школи “Орјенски батаљон”, пренио је Радио Црне Горе.

Овакве временске прилике нису неуобичајене за ово доба године, али су за разлику од претходних, метеоролози на вријеме упозорили на обилне падавине које је донео хладни талас из Скандинавије, а надлежне службе спремно дочекале циклон “Чајо”.

Ауто-мото савез Црне Горе је препоручио возачима да избјегавају путовања у вријеме циклона, чији је најачи удар, према метеоролозима, прошао.

Стабилизација времена у Црној Гори очекује се од недјеље послијеподне, али метеоролози нове, обилније падавине најављују од уторка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана