Цијели разред исписао се из школе због једног насилног ученика

ГС
Цијели разред исписао се из школе због једног насилног ученика

ЗАГРЕБ - Готово цијели један разред у загребачкој основној школи овог љета исписао се из школе, а само један ученик креће у 4. разред.

На овај корак родитељи су били приморани након што су мјесецима апеловали на институције да помогну ријешити узнемирујуће и насилне ситуације које су њихова дјеца доживљавала од једног ученика у разреду.

Дјеца ће 4. разред почети разасута по другим школама, а најгоре је, како истиче њихова правна заступница, то што су свугдје наишли на зид ћутања; службене одговоре на молбе и позиве за помоћ никад нису добили, преноси ХРТ.

- Тражили смо и од школе, и од Градског уреда за образовање, и од Министарства информацију на који начин се планира изводити настава у новој школској години. Међутим, до данас никакву информацију нисмо добили. Да се формира неки тим, да се покуша помоћи тој дјеци у ситуацији која се догодила, а за коју они ни на који начин нису криви нити одговорни. Међутим, ништа од тога се није догодило, каже адвокатица Ана-Марија Вегар.

Она додаје да је жалости и брине што у овом конкретном случају проблем није ријешен.

-Према информацијама које имам, у понедјељак ће се одржати састанак у надлежном министарству, на којем ће бити присутни сви учесници и надам се да ће се постићи договор и да ће се оваква ситуација коначно ријешити, рекла је правобранитељка за дјецу Хеленца Пирнат Драгичевић за Хрватски радио, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана