Црна Гора: Ухапшени држављани Србије због више кривичних дјела

Tanjug
Foto: Arhiva

БАР- Полиција је у Бару ухапсила је два држављана Србије, због сумње да су извршили више крађа, као и да су починили кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја и фалсификовање.

Како преноси РТЦГ, полиција сумња да су З.П. (43) и Ð.П. (55), од 24. до 27. јула, на штету више особа из Бара, Будве, Подгорице и Сутомора, извршили два кривична дјела тешка крађа, једно кривично дјело крађа и једно кривично дјело тешка крађа у покушају, као и кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја и фалсификовање.

"Сумња се да су осумњичени З.П. и Ð.П, користећи непажњу оштећеног, из ходника куће у Будви отуђили кључеве од аута и лична документа, након чега су из гараже отуђили возило марке ''Пежо 308'' и удаљили се у правцу Бара. Истог дана су ова лица пронашла возило исте марке, у близини једног ауто сервиса, које је било хаварисано и са њега отуђили регистарске ознаке које су монитрали на возило које су првобитно отуђили", наводи се у саопштењу црногорске полиције.

Наредног дана осумњичени су, како се додаје, у Подгорици покушали да обију гаражу, а када их је примијетила власница куће, побјегли су.

"З.П. и Ð.П. су се истог дана вратили у Сутоморе и, како се сумња, провалили у једну кућу употребом подесног средства, одакле су отуђили пиштољ, четири мобилна телефона, телевизор, златни накит, бижутерију, мушке и женске торбице као и новац у износу од 500 евра. Полиција је пронашла возило, пиштољ и део отуђених предмета који су враћени власницима", наводи се у саопштењу.

О догађају је обавештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару, по чијем налогу су З.П. и Ð.П. ухапшени због наведених кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана