ЦГ: Министар Марковић под полицијском заштитом

Дневне новине
ЦГ: Министар Марковић под полицијском заштитом

Подгорица - Црногорски министар правде Душко Марковић под полицијском је заштитом због процјене да му је угрожена сигурност од криминалаца, пишу подгоричке “Дневне новине”.

Њега у стопу прате четири припадника полиције иако он, по тврдњи тог дневног листа, нема статус штићене личности.

Сумње да Марковић није безбједан прва је у својој процјени изнијела служба контраобавјештајне заштите Агенције за националну безбједност, (АНМ) када је на њеном челу био Владан Јоковић.

У том документу је констатовано да је Марковић био веома експониран у захтјевима за изручење особе са садржајном криминалном биографијом и дугогодишњег сарадника српске тајне службе - Веска Вукотића.

Вукотић, који је српско држављанство добио у затвору у Холандији, након те одлуке да га изруче Србији, касније је ухапшен у Новом Саду, према Споразуму о изручењу који су потписале Црна Гора и Србија.

Међутим, Врховни суд је тада одбио Вукотићево изручење Црној Гори и пуштен је из притвора, иако га у Црној Гори чека 20 година затвора због убиства поморског капетана Душка Бошковића, 1997. године у Котору.

Наводно, у том периоду Марковић је добио и неколико пријетећих порука, а провјерама се дошло до сазнања да су биле упућене из Јужне Америке.

Саговорник “Дневних новина” је, како се наводи, казао да је АНБ направила нову безбједносну процјену Марковића према којој више није угрожена његова сигурност.

Тај документ је достављен Сектору за обезбјеђење личности и објеката, али се према њему још није поступало, па Марковић и даље ужива полицијску заштиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана