Дјечак се утопио у Драви, пао у воду кроз процјеп од дасака

ГС
Дјечак се утопио у Драви, пао у воду кроз процјеп од дасака

ОСИЈЕК - Четворогодишњи дјечак се утопио данас у ријеци Драви у Осијеку. Дјечак је нестао на подручју Доњег града, код некадашње осјечке Творнице кожа.

Глас Славоније преноси да је дјечак током игре упао у простор између две даске и нестао. Мајка је видјела да је ријека још два пута избацила дјечаково тијело на површину, прије него што је нестало. 

На мјесто догађаја су стигли и полицијски рониоци који су наредних сати претраживали околно подручје да би пар сати касније недалеко од мјеста нестанка пронашли тијело дјечака. 

У потрази су учествовали припадници Хрватске Горске службе спасавања (ХГШ) као и рониоци јединице специјалне и интервентне полиције, пренио је портал Индекс. 

Док су припадници полиције и рониоци трагали за дјететом, чланови ХГШ су из чамца упозоравали све оне који се пловилима крећу реком да се одмакну што даље од десне обале  како би олакшали потрагу. 

Очевици кажу да је дјететова мајка одмах почела дозивати у помоћ и викати, ушла је и сама у воду не би ли му помогла, али дјетету није било спаса, јавља Јутарњи лист.

На мјесто догађаја врло брзо стигли су полицијски рониоци и кренули у потрагу, али су након неколико сати, точније у 16,44 сати, пронашли беживотно тијело близу мјеста с којег је упао у ријеку.

'Нељудски урлик'

Осјечанин Вук Огњеновић, који живи недалеко од мјеста ове велике трагедије, чуо је с терасе да се на Драви одвија права драма.

„Чистио сам терасу и чуо како је нетко вриснуо неколико пута, био је то урлик за урликом, готово нељудски... Истрчао сам и наишао на жену која је била у води готово до врата. Од шока је несувисло причала и нисам је могао разумјети што говори. Претпоставио сам да је дијете у питању, иако сам се надао да није. Говорила ми је и показивала: ‘Ту, ту, ту!‘, а ја сам јој рекао да ћу ја отићи мало низводно и ићи према њој. Говорила ми је: ‘Не, не, не! Ту сам га сад видјела!‘.

Мајка дјетета је возилом хитне помоћи превезена у Клинички болнички центар Осијек. 

Полиција ће спровести увиђај како би утврдила све околности догађаја. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана