Цетиње: Најавио да ће убити кћеркицу, па себе

novosti.rs
Цетиње: Најавио да ће убити кћеркицу, па себе

Цетиње - Ни најстарији житељи Цетиња не памте трагичнији догађај од овог који се десио прије два дана, када су у шумарку насеља Јабука - Гњили до, недалеко од двије напуштене куће, пронађена беживотна тијела словеначког држављанина Драгана Јешовника (55) и његове једногодишње кћерке.

Случајно их је пронашао планинар који је застао пред стравичним призором. Када се прибрао, позвао је полицију, која је брзо стигла на мјесто злочина. Према првим претпоставкама, највјероватније је ријеч о убиству и самоубиству (гушењу и вјешању) које је проистекло из нарушених брачних односа Драгана, планинара, и његове супруге Сандре Сјеклоће Јешовник, директорке ОШ "Ловћенски партизански одред" на Цетињу, пишу Вечерње новости.

Прича се да је трагедији претходила породична свађа, која је данима трајала и кулминирала у понедјељак. Драган је прије десетак дана напустио заједнички стан, да би се кобног дана вратио са захтјевом да узме кћеркицу како би провео мало времена с њом. Наводно се договорио са Сањом да ће бебу вратити до 16 часова. Међутим, како је вријеме одмицало Драган се није појављивао, а није се јављао ни на Сањине телефонске позиве. Нешто касније стигла је СМС порука да више никада неће видјети ни њега ни дијете, јер је ријешио да одузме живот кћеркици и себи!

Драган Јешовник је био планинар и дивио се црногорским љепотама. Често се пео по врлетима и готово да нема камена на који ногом није стао.

"Сви смо у шоку. Никада не бисмо могли да помислимо да би Драган могао нешто тако да уради", кажу његове колеге планинари. "Породични стресови очигледно су учинили да се одлучи за овај кобни корак."

И у школи у којој је Сандра директорка, влада мук. У уторак се није чуо жагор дјеце, док су њене колеге такође биле у шоку.

"Дешавају се страшне ствари. Више нико не зна шта се врзма у нечијој глави", рече нам један од њених колега. "Жао нам је Сандре, која је добар човјек. Није заслужила да јој се нешто овако деси."

И комшије у згради насеља Лука Иванишевић у којем су Сандра и Драган некада заједно живели су такође у невјерици.

"Не можемо да вјерујемо да се ово заиста десило. Често сам пила кафу код њих и никада нисам ништа лоше ни видјела ни чула", прича комшиница, Сандрина пријатељица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана