Честитка Милановића: Ја честитам, без цинизма

Г.С.
Честитка Милановића: Ја честитам, без цинизма

Загреб - Хрватски предсједник Зоран Милановић честитао је побједницима избора који су се у недјељу одржалчи у Србији.

"Уз све деформације то је избор њихових грађана и ја им честитам, без цинизма", рекао је Милановић новинарима након уводног говора на отварењу форума под називом "The U.S.-Croatia Forum: A 21st Century Partnership" још једном позивајући Србију да се одреди хоће бити уз Запад или Русију.

Он је подсјетио и на време када је Хрватска била у рату. "Наш је непријатељ био овај ког све вријеме покушавамо да претворимо у доброг комшију и пријатеља. То је Србија. Можда на крају у томе и успијемо, ни криви ни дужни", рекао је Милановић, похваливши САД као једног од ријетких правих партнера.

"Прије неколико дана на самиту НАТО у Бриселу сам говорио онако како сматрам да је корисно за моју државу. Слушао сам о малигном утицају Русије на Босну и Херцеговину, али никоме није пало на памет да спомене Србију, доста важног и фаталног нашег сусједа. Србија већ годинама преговара о пуноправном чланству с ЕУ. И килаве, иду споро, није ти јасно шта хоће и шта неће, али сад је вријеме шта желе, гдје припадају. Нико то споменуо није, та држава као да не постоји. Али за нас постоји, и то као потенцијални пријатељ", рекао је Милановић, честитајући побједницима на јучерашњим изборима у Србији.

"Уз све деформације то је избор њихових грађана и ја им честитам, без цинизма", рекао је Милановић новинарима након уводног говора, још једном позивајући Србију да се одреди хоће ли уз Запад или Русију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана