Чеси шаљу Шарићу новац са Кипра

Агенције
Чеси шаљу Шарићу новац са Кипра

Подгорица - Мистериозна чешка фирма "Lunez One S.R.О", са сједиштем у Прагу, преузела је код Прве банке кредит од готово 15 милиона евра, колико се раније задужила фирма "Макс престиж", власник истоименог луксузног хотела у Будви, иза којег стоји одбјегли нарко-бос Дарко Шарић.

"Макс престиж" се формално води на Бојана Станојковића, који је ухапшен и оптужен у Србији као један од најповјерљивијих људи одбјеглог нарко-боса Дарка Шарића.

Уговор о уступању кредитних потраживања уз накнаду закључен је 20. децембра прошле године између Прве банке и "Lunez One S.R.О".

Из Прве банке нису могли да саопште детаље уговора, позивајући се на банкарску тајну која штити права клијената.

Као власник катастарске парцеле 805 КО Будва, на којој је хотел површине 1.014 квадрата, уписана је будванска фирма "Макс престиж", на коју се води земљишна парцела на самој заобилазници око града површине 1.122 квадрата.

Чешка фирма "Lunez" до сада није била присутна у Црној Гори. Њено сједиште је у Прагу, у Моравској улици, а дјелатност је изнајмљивање и управљање некретнинама.

Као овлашћено лице уписан је Ладислав Јахода, који је на тој функцији од 29. новембра прошле године.

Фирма, која је преузела цјелокупан кредит малог хотела ван града, за који се раније тврдило да се у њему крио и Дарко Шарић, само је дио холдинга. Иза ње стоји, како пише у чешком регистру, оф-шор компанија "Серрагхис Лоан Манегмент лтд" која је регистрована на Кипру. Да је дошло до преузимања кредитних обавеза "Макс престижа", на име којих је Прва банка уписала хипотеку на хотел, потврђује евиденција Управе за некретнине.

Имовина

Дарко Шарић на своје име нема уписану имовину у Црној Гори, али је има његов брат Душко, којем је привремено одузета, као и његова мајка Иванка, сестра Данијела и пријатељи. Управо се и хотел "Макс престиж" доводи у везу са Шарићем, те је само формално у власништву Бојана Станојковића, са којим је нарко-бос живио у Словачкој, у стану који је био власништво њиховог ортака. Управо се у Словачкој и налази холдинг који је оснивач кипарске компаније која стоји иза фирме "Lunez".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана