ИЗ ЧАСА У ЧАС - Избори у Никшићу: Андрија Мандић прогласио побједу - Можемо са Кривокапићем и Бечићем да формирамо већину

Г.С.
ИЗ ЧАСА У ЧАС - Избори у Никшићу: Андрија Мандић прогласио побједу - Можемо са Кривокапићем и Бечићем да формирамо већину

НИКШИЋ - Лидер ДФ Андрија Мандић и предсједник Изборног штаба коалиције За будућност Никшића прогласио је побједу на изборима у Никшићу.

 

- То је велика побједа која надраста сва очекивања коју је имао ДПС и људи из организованог криминала. Јер су вјеровали да ће побиједити. Можемо са трећепласираном листом премијера Кривокапића и предсједника Скупштине Алексе Бечића да формирамо локалну власт - рекао је Мандић.

Истакао је да не бјеже од шире коалиције.

- Ваљда су се стекли услови да наш млади Марко буде градоначелник. И поред чињенице да су сви били против нас, ево прилике да сваки грађанин види колико смо јаки - поручио је Мандић.

Излагање Мандића присталице коалиције су прекидале пјесмама и узвицима “Мило, лопове.”

Носилац листе Марко Ковачевић рекао је да је ова побједа само мали дио борбе која се води против ДПС-а 30 година.

- Част ми је што сам био на челу ове коалиције и ја се ових људи никад нећу одрећи. Они су језгро опозиционе борбе - истакао је Коваћевић.

Ковачевић и Мандић су позвали присталице да се разиђу и славе кућама.

 

 

21.30 ЦеМи: Европски тим за Никсшић освојио 17 мандата

На основу 60,2 одсто обрађених гласова - Европски тим за Никшић окупљен око ДПС-а освојио је 39.4 одсто гласова, а коалиција За будућност Никшића окупљена око Демократског фронта 26,7 одсто гласова, саопштио је вечерас Центар за истраживање и мониторинг (ЦеМИ).

На основу тих резултата, Европски тим за Никшић освојио је 17, а За будућност Никшића 12 мандата у скупштини тог црногорског града, преноси портал Вијести.

Коалиција Мир је наша нација освојио је 23,7, односно 10 мандата, Црно на бијело 4,1 одсто гласова или један мандат, као и коалиција Народни покрет која је освојила 3,3 одсто гласова.

За СДП је гласало 2,8 одсто бирача и тренутно је испод цензуса.

21.19 Цеми: На основу 44 одсто пребројаних гласова ДПС у водству

На основу 44,1 одсто обрађених гласова на локалним изборима у Никшићу, Цеми је објавио да је коалиција око ДПС-а (Европски тим за Никшић) освојила 39,1 одсто гласова, листа око ДФ-а (За будућност Никшића) – 26,8, Мир је наша нација – 23,9 одсто, Црно на бијело – 3,9, Народни покрет 3,3, СДП – 2,9.

Центар за мониторинг и истраживање (Цеми) је саопштио на конференцији за новинаре да је излазност до 19 часова 81,2 одсто.

Када је ријеч о неправилностима, наведено је да су оне у вези са непоштовањем мјера и са повредама тајности гласања. Истакнуто је да је велики број грађана фотографисао своје листиће као и да је током дана било тензија.

Како су рекли, коначну оцијену регуларности процеса ће саопштити за пар дана на конференцији за новинаре.

У другом по величини граду у Црној Гори одржани су локални избори. У 20 сати затворено је 138 бирачких места, право гласа имало је 58.833 бирача који су одлучивали о избору 41 посланика локалног парламента са шест листа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана