Цековић: Забрањени "Раша тудеј" и "Спутњик"

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА - Агенција за електронске медије /АЕМ/ Црне Горе увела је забрану било којег садржаја руских медијских кућа "Раша тудеј" и "Спутњик", рекла је руководилац Службе за односе са јавношћу и опште послове АЕМ-а Елвира Цековић.

Савјет АЕМ-а донио је такву одлуку на основу закључка Владе Црне Горе о увођењу такозваних међународних рестриктивних мјера утврђених одлукама Савјета ЕУ са сједнице која је одржана 8. априла.

Званична одлука објављена је 14. априла у "Службеном листу", након чега су државне институције и агенције требало да почну са примјеном санкција према Руској Федерацији, компанијама и појединцима из те државе.

Када је ријеч о телевизијском садржају, прописана је забрана емитовања или омогућавања, олакшавања или других доприноса емитовању било којег садржаја "Раша тудеј" и "Спутњика".

"То укључује пренос или дистрибуцију путем било којег средства, као што су кабл, сателит, ИПТВ, интернетске услуге, платформе или апликације за размјену видео садржаја на интернету независно од тога да ли су нове или претходно инсталиране", навели су из АЕМ-а. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана