Чекање по киши и хладноћи у љетњој гардероби

Б92
Чекање по киши и хладноћи у љетњој гардероби

Хрватска граница је поново затворена, полиција пропушта један до два аутобуса на сваких сат времена, док нове избјеглице стално пристижу, јавља репортер Б92.

Када је око 17 часова граница потпуно отворена многи су мислили да је дошао крај 24 муци за избјеглице. Међутим, граница је ускоро поново затворена.

Ријешења, како се чини, нема. Избјеглице чекају у реду дугачком неколико стотина метара. Много им је хладно, добили су неке кабанице, али су сви у љетњој гардероби.

Прихватни центар у Принциповцима је пун, ситуација је тамо алармантна. Нема воде, хране и сувих ствари.

Ситуација на граници између Словеније и Хрватске није ништа боља. Подсјећамо, прво је Аустрија дјелимично затворила границу са Словенијом, након чега је Словенија то урадила Хрватској.

Осим тога, из Љубљане оптужују Загреб да нису фери и "да се понашају као аутопревозници" и стално шаљу нове возове са избјеглицама. Како наводе, то није дио споразума.

Управо је због тога Загреб дјелимично затворио границу са Србијом и зато избјеглице у великом броју по киши и хладном времену чекају да прођу.

Хрватска је раније у току дана саопштила да ће повремено отварати границу за пролаз избјеглица и да ће то тако трајати до краја дана.

Србија не размишља о затварању границе и очекује од Европе став у решавању избјегличке кризе, саопштили су министри Небојша Стефановић и Александар Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана