Чавушоглу у Загребу: Надамо се договору Хрвата и Бошњака

Агенције
Foto: Твитер

ЗАГРЕБ- Турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу изјавио је данас у Загребу да се нада позитивном исходу преговора око Изборног закона између хрватске и бошњачке стране у БиХ.

Већи дио разговора Чавушоглуа и хрватског министра вањских и европских послова Гордана Грлића Радмана односио се на ситуацију у БиХ, у коју турски министар треба стићи већ данас поподне.

- Став службене Анкаре је јасан и већ дуго непромијењен, у потпуности подржавамо стабилност, мир и економски интегритет БиХ. Ми смо увијек на дистанци што се тиче свих политичких страна у БиХ. Према свима се понашамо једнако, нисмо пристрасни - казао је Чавушоглу.

Он се састао и са премијером Хрватске Андрејем Пленковићем.

Чавушоглу је данас допутовао у Сарајево, а током свог боравка у БиХ требао би састати са Кристијаном Шмитом, те са члановима Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем и Жељком Комшићем.

Турски министар најавио је јачање дијалога у склопу механизма троструког савјетовања између Загреба, Сарајева и Анкаре, о чему ће разговарати и у БиХ.

- Видимо да у задње вријеме постоје преговори између Бошњака и Хрвата у БиХ, ми ћемо их свакако подржавати и надамо се позитивном исходу - нагласио је Чавушоглу, који је најавио "скори долазак" турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана