Часна сестра оптужила ријечког надбискупа за мобинг

Срна
Часна сестра оптужила ријечког надбискупа за мобинг

РИЈЕК - Часна сестра оптужила је ријечког надбискупа Мату Узинића за мобинг којем је, како наводи, била изложена како би дала отказ на функцију директора Установе за палијативну здравствену његу.

Она је оптужила Узинића да јој је наложио да мора да иде на боловање, те да је због свега била приморана да напусти ред којему припада на годину.

Узинић је у објави на "Фејсбуку" негирао оптужбе за мобинг и истакао да су спремни на разговор и мирно рјешење радног спора по тужби часне сестре против Надбискупије и ријечке установе од којих тражи исплату одштете.

Он је истакао да је часна сестра имала велике заслуге у вођењу Установе за палијативну здравствену његу, али да је то с временом имало и неке посљедице на њу, установу и Надбискупију, те да јој због тога није продужен мандат.

Узинић тврди да је чесна сестра тужила у септембру прошле године ријечку установу и Надбискупију након што није прихваћен њен приједлог за исплату отпремине и обрачун плате, преносе хрватски медији.

Поводом оптужби за мобинг, Узинић тврди да је часну сестру замолио да покуша да ријеши свој лични проблем, који је, како каже, посљедица изгарања на послу, како би се могла поновно јавити на конкурс за директора Установе за палијативну његу, што она није прихватила, нити се јавила на конкурс.

/

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана