Царевић: Ја сам предсједник општине док суд не одлучи

Срна
Царевић: Ја сам предсједник општине док суд не одлучи

БУДВА - Смијењени предсједник општине Будва Марко Царевић рекао је данас да је он предсједник те општине све док суд не донесе одлуку.

 “Печат је код мене и када суд буде утврдио да нисам предсједник, ја ћу то прихватити”, навео је Царевић новинарима након састанка са Владимиром Булатовићем, којег је нова већина у локалном парламенту прогласила за вршиоца дужности предсједника општине Будва.

Царевић је истакао да су “господа схватила да се пендрецима и силом не може ништа урадити”.

“Покушавамо за столом да ријешимо све и ја као неко ко има ширину, без обзира на дешавања од јуче која неће бити опроштена, али ћемо се трудити да заборавимо, да сједнемо за сто и рјешавамо ствари. Гдје је људи, ту је и договора, каквог, видјећемо. Преговареће тимови, ја ћу дати максималан допринос, нећу ни учествовати. Понављам, најбитније је да се дође до цивилизованог рјешења. Будва живи од туризма. Да бринемо од чега да се живи, а не да се овдје боримо са насиљем”, рекао је Царевић.

Булатовић је након састанка изјавио новинарима да нема никаквих преговора.

“Нема никаквих преговора. Ми разговарамо како да ову ситуацију ријешимо на културан начин”, каже Булатовић.

Представници новог руководства општине Будва раније јутрос су позвали разријешене предсједнике општине и Скупштине општине да дођу на разговор, што је Царевић и учинио.

Окупљени грађани поздравили су Царевићев улазак у општину, а негодовали на долазак припадника Управе полиције који обезбјеђују зграду.

Марко Царевић и Крсто Радовић, које је недавно нова скупштинска већина смијенила са мјеста предсједника општине и предсједника Скупштине општине Будве, ухапшени су јуче ујутро испред зграде Општине.

Црногорски медији навели су да је ухапшене претукла полиција, да је употријебила и хемијска средства, те да су поломљена стакла на згради Општине. Царевић и Радовић, као и њихови сарадници које је полиција привела у Центар безбједности, послије подне су пуштени на слободу.

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је полиција у Будви привела 23 лица због спречавања полицијских службеника у вршењу службене радње.

Одборници ДПС-а, Црногорске, Социјалдемократа и независни одборник Стеван Џаковић изгласали су 11. јуна неповјерење предсједницима будванске општине Марку Царевићу и Скупштине општине Крсти Радовићу и изабрали ново руководство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана